site.site_name

Šlomo Minc & Vojvođanski simfonijski orkestar

Sreda, 30. novembar 2022. u 20:00, Sinagoga Novi Sad

Šlomo Minc / Shlomo Mintz & Vojvođanski simfonijski orkestar

Dirigent: Leopold Hager

Program:

A. Dvorak: Koncert za violinu i orkestar u a-molu, op. 53

J. Brahms: Simfonija br.2 u F-duru, op. 73

 

Šlomo Minc važi za jednog od najboljih violinista našeg doba. Takvu reputaciju stekao je zbog svoje izrazite muzikalnosti, besprekorne tehnike i stilske šarolikosti. Studirao je kod Ilone Feher i Doroti Dilej. Njegov mentor je bio slavni Isak Štern, pa ga svetska javnost priznaje i kao jedinog pravog Šternovog naslednika.

Šlomo Minc svirao je sa najvećim muzičarima i najboljim svetskim orkestrima, kao što su, između ostalih i Mstislav Rostropovič, Pinkas Cukerman, Jicak Perlman, Zubin Mehta, Klaudio Abado, Karlo Marija Đulini, Rikardo Muti, Jurij Temirkanov, Ida Hendel, Berlinska i Bečka filharmonija i orkestri Čikaga, Filadelfije, Los Anđelesa i Njujorka.

S osamnaest godina Minc počinje da nastupa i kao dirigent nastupajući s vodećim orkestrima među kojima su Kraljevska filharmonija iz Londona, Simfonijski orkestar NHK iz Japana i Izraelska filharmonija.

Proslavljeni violinista bio je član žirija na najprestižnijim svetskim takmičenjima muzičara poput „Čajkovski“ u Moskvi i „Kraljica Elizabeta“ u Briselu.

Dobitnik je prestižnih nagrada: Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, Diapason D’Or, Grand Prix du Disque, Gramophone Award, Edison Award i Cremona Music Award.

Poslednjih godina bavi se i komponovanjem.

Šlomo Minc je rođen u Moskvi, a od druge godine živi u Izraelu.

 

IZABERITE VRSTU ULAZNICE :

Cena jedne ulaznice :

IZABERITE KOLIČINU :


IZABERITE POPUST :


IZABERITE NAČIN PLAĆANJA :


UKUPNA VREDNOST ULAZNICA: 0 RSD

TROŠKOVI OBRADE PORUDŽBINE : 0 RSD

UKUPNO ZA PLAĆANJE: 0 RSD

Prihvatam uslove korišćenja.